vrijdag, september 15, 2006

Nieuw gezegde

Standaard : Een Indiase politieagent heeft zijn loon om een wel heel bizarre reden met zeven procent zien dalen.

De man moest een deel van zijn loon inleveren omdat hij bij het bewaken van een staalfabriek slecht op zijn waakhond lette. Het teefje ontmoette een zwerfhond en raakte zwanger, zodat de labrador haar beveiligingstaken nu niet meer kan uitvoeren. Ze kreeg tien puppy’s. De man deed ,,de Tony Mary'': hij daagde zijn werkgever voor de rechter.

Ernest Borgnine

Ik ga het eens hebben over 1 van mijn favoriete acteur Ernest Borgnine. Velen zullen hem kennen van gezicht, weinigen bij naam.

Ik heb hem leren kennen als ik een jaar of 10 was, niet via een film maar via een boek over de film van de Walt Disney stal, "The Black Hole" uit 1979.

Ernest Borgnine Oscarwinnaar Ernest Borgnine, die in 1995 zijn vijftigjarig jubileum in showbusiness vierde, heeft meer dan tachtig speelfilms en honderden optredens op televisie en toneel op zijn naam staan. Borgnine maakte zijn Broadway-debuut als een verpleger in `Harvey' en maakte in 1951 zijn debuut op het grote witte doek in Louis de Rochemonts `Whistle at Eaton Falls'. Vier jaar later won hij een Oscar in de categorie `Beste Acteur' voor zijn vertolking van een slager uit de Bronx in `Marty'. Borgnine is waarschijnlijk het meest bekend van zijn vertolking als Lt. Cmdr. Quinton McHale in `McHale's Navy' een comedyserie die tussen 1962 en 1966 op het scherm te zien was. Later schitterde hij gedurende drie seizoenen in de dramaserie `Airwolf' en maakte hij zijn opwachting met gastrollen in onder andere `The Commish', `The Simpsons', `Home Improvement', `Murder She Wrote' en `Little House on the Prairie'. In 1980 mocht Borgnine een Emmy in ontvangst nemen in de categorie `Beste Bijrol' voor de tv-film `All Quiet on the Western Front'.

Hij is geboren in 1917 en is dus nu 89 jaar, en hij acteert nog steeds ! De waslijst films waar hij in meedeed is niet op te sommen, allez toch niet door mij : Meer info
Het laatste dat ik van hem gezien heb was in de tv-serie "The District", waar hij Mike Murphy speelt, een op rust zijnde politieman.